Tipi

In 2000 zijn Jan & José, de bouwers van proTipi, begonnen aan de ontwikkeling van een basiskamp-tipi.

Aangezien het weer willekeuriger en extremer wordt, wilden wij een tipi maken die tegen alle weertypen bestand is.... én waarbij het in de tipi huiselijk blijft!

In 2009 startten wij met het maken van proTipi's voor de liefhebber. Tot nu zijn er 83 liefhebbers; we maken er maximaal 100.

Enige belangrijke ontwerppunten:

 

Modellen

de proTipi kent 3 modellen:

 
- de pT-1 en pT-2 worden geleverd met een brede ingang; de pT-3 met een smalle ingang
- de tipi’s zijn standaard voorzien van een luifel, zodat samen met de zijschermen een droge entree is gewaarborgd
- ophangbanden, ogen en haken zijn tevens standaard
- de tipi’s worden geleverd in de kleur safari-beige  (Solair KA-46 van Ten Cate); tegen meerprijs en in goed onderling overleg is een andere kleur mogelijk

 

Prijzen

De prijzen van onze proTipi ’s kunt u bekijken en downloaden door op de onderstaande link te klikken.
Deze prijslijst wordt door ons zo courant mogelijk gehouden en dient ter informatie.

Voor een passende offerte dient u altijd contact met ons op te nemen.

Prijslijst Tipi's »

 

Specificaties

De proTipi is opgebouwd vanuit een totaalconcept. Al onze producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt.
De details zijn voor ons even belangrijk als het grote geheel.  Een en ander betekent dat tipi, schoorsteen, kachel, luifel, zijschermen en ramen één geheel vormen. Dit komt de uitstraling en het gebruiksplezier nadrukkelijk ten goede.
De volgende materialen worden gebruikt:

Maattabel tipi's

 

proTipi kachel

In onze proTipi-houtkachel (hoog rendement / weinig uitstoot / goed regelbaar / luchtdicht) zijn er 3 luchtstromen te onderscheiden: primair, secundair en tertiair. Deze luchtstromen sturen het vuur.

De regelbare primaire luchtstroom wordt gebruikt bij het aansteken van het vuur. Meestal is deze luchtstroom alleen actief bij het opstarten van de kachel waarbij dun aanmaakthout wordt gebruikt. Daar deze luchtstroom relatief koud is (en dus de vuurhaard afkoelt) moet deze zo snel mogelijk worden vervangen door de secundaire luchtstroom. We willen een zo heet mogelijke vuurhaard waardoor de kachel snel op bedrijfstemperatuur komt en blijft.

Als de kachel op bedrijfstemperatuur is (tussen de 110 en 250º C gemeten op de schoorsteen 50 cm boven de kachel), regelen we met de secundaire luchtstroom het vuur (de primaire luchtstroom is dan gesloten). Deze secundaire lucht wordt door de hete kachel geleid voordat hij in de vuurhaard terecht komt. Hierdoor blijft de vuurhaard op temperatuur waardoor het hout direct goed brandt. 

De niet regelbare tertiaire luchtstroom zorgt voor de verbranding van de rookgassen waardoor het rendement met wel 20% kan toenemen en de houtconsumptie navenant afneemt. Deze luchtstroom dient heet te zijn anders werkt het systeem niet. Vaak is de 'luchtdoos' waar deze luchtstroom uittreedt gecombineerd met een keerplaat boven de hete vlammen.

De prijs van onze proTipi-houtkachel is € 375,- inclusief afzetplaat, een pook en een paar hittebestendige handschoenen.

Deze kachel is ook geschikt voor ander soorten tipi's. We maken er dan 4 afschroefbare poten onder. De prijs is dan € 425,-

 

Foto's